ShareThis

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού Μήκους

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:

Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού Μήκους
1. Πρωτότυπου Έργου
2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου


Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, αφού προηγουμένως κατοχυρώσουν το σενάριό τους στον δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Ε. www.senariografoi.gr (ειδάλλως με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. Λογ. IBAN GR3701718390006839135579922) και αποστείλουν την απόδειξη πληρωμής μαζί με το επώνυμο έργο τους, στο info@senariografoi.gr, ώστε να λάβουν το πιστοποιητικό κατοχύρωσης το οποίο εν συνεχεία θα αποστείλουν ηλεκτρονικά μαζί με το ανώνυμο αντίγραφο του έργου τους σε μορφή PDF, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση akakavas@hol.gr.

Για την κατάθεση απαιτούνται: α) δύο αρχεία του υποψήφιου σεναρίου: ένα με τα προσωπικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (όνομα συγγραφέα, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνα κ.ά.). και ένα άλλο χωρίς (για τις επιτροπές αξιολόγησης) και β) το πιστοποιητικό κατοχύρωσης της Ε.Σ.Ε.(ή το παραστατικό της τραπέζης).

 

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον Αλέξανδρο Κακαβά στο τηλέφωνο 6932.089.819.

Σε περίπτωση που τα σενάρια δεν υπερβαίνουν τα είκοσι ανά κατηγορία η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο ή να απονείμει λιγότερα βραβεία.

 


 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιοδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό αποτελεί άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης.
Είναι αποδεκτά σενάρια γραμμένα από περισσότερους από έναν συγγραφείς. Εφ΄ όσον το σενάριο κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί μεταξύ των συγγραφέων.
Το "πρωτότυπο" σενάριο πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία του συγγραφέα. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές η διορθωμένες σελίδες του σεναρίου, μετά την εκ μέρους της Ε.Σ.Ε δηλωμένη αποδοχή του σεναρίου. Το σενάριο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, και σε επαγγελματικό φορμάτ (βλέπε δείγμα σεναρίου), καλόν είναι να μην υπερβαίνει τις 15 σελίδες (με στοιχεία των 14).

Η βαθμολογία των σεναρίων θα γίνει με point system ως έξης:
5 σημεία για την πρωτοτυπία της ιδέας
5 σημεία για τον χειρισμό του θέματος
5 σημεία για την δραματουργία και την πλοκή
5 σημεία για την ανάπτυξη των χαρακτήρων
5 σημεία για τους διάλογους

Απόδειξη κατάθεσης και συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η απόδειξη κατοχύρωσης του σεναρίου στο ειδικό τμήμα της Ιστοσελίδας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος www.senariografoi.gr

Θα δημιουργηθούν τριμελείς επιτροπές από μέλη της Ε.Σ.Ε. Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα προ της ανακοινώσεως των βραβείων. Τελικά αποτελέσματα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Τα σενάρια των νικητών, εφ’ όσον το επιθυμούν οι δημιουργοί τους, θα κατατεθούν από δύο εταιρίες παραγωγής τόσο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης. Ειδικά για τα διασκευασμένα (που βασίζονται σε λογοτεχνικά έργα) σενάρια θα κληθεί ο νικητής να προσκομίσει επιστολή παραχώρησης των δικαιωμάτων από το συγγραφέα του πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου.

Οι πρώτοι νικητές, σε ειδική τελετή, θα λάβουν από ένα tablet καθώς και από μια τιμητική πλακέτα. Τα δε σενάριά τους θα εκδοθούν από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος. Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο και έπαθλο. Οι έπαινοι θα λάβουν τιμητική διάκριση.

Η Ε.Σ.Ε. θα καλύψει το κόστος κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του επομένου έργου, που θα μετάσχει στον διαγωνισμό, όσων λάβουν έπαινο.

 

ΔΕΙΓΜΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
(Μορφή αρχείου .doc - Ενημέρωση: 15/12/2016)


Βλ. επίσης: Ανακοίνωση 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους



Ενημέρωση: 28-12-2016

CLUB

Εγγραφή στο Newsletter


Επικοινωνία
  • Διεύθυνση Έδρας:
    Ίωνος Δραγούμη 14,
    Αθήνα 115 28
  • Email:
    info@senariografoi.gr

© 2004-2021 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος